Merkedammen rundt, Re

Fakta

 • 4,7 km (rundtur)
 • 2 timer og 22 minutter (vår tid)
 • Ca 50 høydemeter
 • Lett
 • Starten er barnevognvennlig
 • Toalett (ved parkering)
 • Badeplasser
 • Geocache (Multi)
 • Bålplasser
 • Teltplass
 • Fiske

Turbeskrivelse

Sønnen vår vokser opp, og med det kommer også muligheten for litt andre turer, uten at de dermed sagt er mer krevende. På morgenen i dag spurte jeg han om han ville gå på tur til en topp, eller rundt et vann, og det kommer neppe som noen overraskelse at han valgte å gå rundt et vann. Sekken ble pakket med mat, drikke, turgodt og annet før vi satte oss i bilen og ristet oss opp til Merkedammen.

20141011_111430_Android

Vi valgte å ta turen mot klokka, av to grunner. For det første gjør vi unna den kjedeligste delen (grusvei) først, og dernest kom «oppgavene» til geocachen da i riktig rekkefølge. Etter en liten stund på grusveien så kommer vi fram til en diger stein med et tydelig fenomen. Her var det på plass med dagens leksjon, og dagens tema var frostsprenging.

20141011_111240_Android

Vi følger veien videre bortover, og kommer etter hvert til et kryss hvor den blåmerka veien fortsetter inn til venstre. Etter litt kommer vi til geocachens første oppgave, og her fant vi flere ting, men en av dem satte Casper spesielt pris på, en hjemmelaget båt.

20141011_113436_Android

Turen går videre, og Casper lurer stadig på hvor veien går, og hvor vi er på kartet. Det varmer et tur-hjerte å se at han stadig får bedre forståelse for kartet. Det toppet seg egentlig i kveld når vi så på kartet, og han forkynner at vi kan parkere der (og det er faktisk merket parkeringsplass), så kan vi følge den stien der, og så den og komme opp til det vannet. Jepp, alt stemte.

20141011_113138_Android

Den første halvdelen av denne turen er rett og slett fantastisk. Vi kommer forbi flere steder hvor det er fin utsikt over vannet. Ved en av de første setter Casper seg ned ved et tre og ser funderende ut over vannet. Jeg skulle gjerne betalt litt for å «høre» hva som gikk gjennom hodet hans der han sitter.

20141011_114600_Android - cropped

Om lag halvveis krysser vi en større bekk, og her er det laget en bru over.

20141011_115851_Android

På brua bare måtte jeg ta bilde av fossen, for det er ganske stor vannføring nå. Ikke overraskende etter den nedbøren det har vært noen dager.

20141011_115915_Android

Det begynner å bli på tide med dagens turmåltid, og vi finner nok en fin plass hvor vi setter oss ned i vannkanten. Det er en bålplass rett foran oss, og vi bare nyter freden, og lyden av fossen i det fjerne. Av og til kan vi høre en fugl, ellers er det bare stille. For et fantastisk sted å spise lunsjen (og litt turgodt). Casper flytter på sitteunderlaget sitt, og setter seg helt inntil meg, lener seg mot meg og bare nyter situasjonen. Bare for å toppe det hele vaker en fisk to meter foran oss, og dette er vel en av de få gangene jeg virkelig skulle ønske at jeg hadde med fiskestang.

20141011_120651_Android - cropped

Noen få steder på turen har naturen spilt oss et puss, veltet noen trær eller lagt andre utfordringer, for det meste vann. Men, det skremmer ikke oss, vi tusler videre, og finner svaret på de to andre spørsmålene som må til for å kunne finne geocachen, og det gjorde godt å få logget denne. Den siste delen av turen ble det litt våtere og glattere, men det gikk ganske bra likevel. Litt våte ble vi, men ikke mer enn man kan forvente.

20141011_122452_Android

Denne turen kan jeg godt tenke meg å ta igjen sommerstid, med fint vær og når det er tørt i bakken. Telting vil jeg bare anbefale langs vannet de første 500 meterne eller så, etterpå så jeg ingen steder som var egnet for å slå opp telt. Bål- og fiskeplasser er det derimot flere av rundt vannet.

20141011_122953_Android

Det er god plass til flere barneføtter her, så hvis barnet klarer å gå distansen er det ikke mye å lure på, denne turen er nesten flat.

Merkedammen Rundt

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s