Kastet, Holmestrand

Fakta

 • 2,2 km (en vei)
 • 1 time og 45 minutter (vår tid, tur retur)
 • 90 høydemeter
 • lett
 • geocache
 • bålplass
 • badeplasser
 • fin utsikt
 • Barnevogn første halvannen kilometer

Turbeskrivelse

Det er annen juledag, og det er lite som minner om julestemning ute. Bakken er grønn, og det var meldt neon få varmegrader i dag. De glimret riktignok med sitt fravær, men det var klart og fint vær når vi setter kursen for Korssjøen, for å ta dagens tur til Kastet. Jeg er ikke lite spent, for denne turen har jeg funnet ved å undersøke kart, og vet egentlig ingen ting om hva som venter meg.

DSC01182

Fint allerede fra start.

 

Akkurat ved turstart nede ved veien er det ingen god parkering, så vi kjørte videre opp til badeplassen og parkerte der, og gikk tilbake et par hundre meter. Her tar vi av mot høyre, og følger «bilveien» opp til Sætra. Her finner Casper en rekke isete vanndammer, og han forkynte «det knaser» når han gikk på dem. Den slags er stas.

DSC01186

Det knaser!

 

Fra Sætra går traktorveien videre sørover, og vi passerer på nedsiden av Tjuvberget. Her er det fine klatrevegger på siden av traktorveien, som vi kommer tilbake for å prøve ut ved en senere anledning. Vi følger veien videre sørover, gjennom mosekledd landskap.

DSC01190

Mose kan være fint. På veien er det også mykt og godt å gå på.

 

Ikke lenge etter kommer vi ned til vannet, hvor noen nylig har bygget en hytte. Kvistene på vannet vitner om at vinden har herjet litt i området her også.

DSC01191

Vinden har herjet, men fint å se på er det.

 

Her ved hytta slutter den nokså gode skogsveien. Det er litt skogsvei videre også, men denne er dårligere, og går snart over til å bli sti. Her kommer vi forbi det som må være tidenes maurtue. Aldri får har vi sett en så stor maurtue.

DSC01194

Diger maurtue

 

Casper er sulten, og får en et rundstykke på veien. Ikke lenge etterpå ser vi det lysner, go vi kommer fram til Kastet, hvor vi har god utsikt ned til Revåvannet, eller Holmsvannet som det også kalles.

DSC01197.JPG

Fin utsikt

DSC01196

Godt med en matbit, Casper har kongeplassen.

 

Her blir det tid for å gjemme en geocache (for et slikt sted fortjener sin cache), og å sette seg ned og nyte medbrakt mat og drikke, før vi gjør vendereis.

Kastet

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Kastet, Holmestrand

 1. Paul Edouard Thode sier:

  Hvis dere ikke er klar over det så passerte dere bygdeborgen på Holmsåsen på veien, men da hadde dere måttet gå oppe på åsen. Fin tur dette. Har tenkt å prøve meg med geocaching og det var slik jeg kom over dette.

 2. okbangas sier:

  Takk for informasjon, da ser det ut som om vi må ta en tur til, for å finne bygdeborgen også.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s