Botnemarka, Holmestrand

Fakta

  • 2,4 km rundtur
  • Ca 35 høydemeter
  • 1 time (vår tid, inkl et par stopp)
  • Bålplasser
  • Gapahuk
  • Lett
  • Turorientering
  • Kart: Tuorirenteringskart Botnestua

Turbeskrivelse

Botnestua er kjent for mange, spesielt som utganspunkt for turer i lysløypa, det være seg på ski, til fots eller på sykkel. Mange tar turen hit på søndager, for å ta turen inn til Brannåsenhytta, eller enda lenger. Lysløypa er bred og fin grusvei, og egner seg fint for de som ønsker å gå tur med barnevogn. For Casper, som er «allergisk» mot veier, er det heller dårlig. Heldigvis har Botnemarka mer å by på.

Vi starter ved Botnestua

Vi starter ved Botnestua

Turen vår går nesten ikke i lysløypa eller på vei, vi er på jakt etter stier. For å finne dem er det en fordel å være kjent, eller å ha funnet fram et orienteringskart. Heldigvis har jeg vært i området før, og jeg har orienteringskart. Fra Botnestua går vi sørover, og passerer Botnestua barnehage. Her er det lekestativer som barna kan boltre seg i.

Lekeplassen til Botnestua barnehage

Lekeplassen til Botnestua barnehage

Når vi har passert barnehagen, hører jeg et gledesrop når Casper oppdager stien. Denne fører oss ned til veien, som vi krysser, for så å gå innover i skogen. På vei inn i skogen passerer vi et lite stup på venstre side, og Casper sier at han vil opp der.

Jeg vil opp der, pappa!

Jeg vil opp der, pappa!

Ikke noe problem, jeg vet noenlunde hvor stien går opp på baksiden. Ved to store steiner tar vi til venstre, og følger en liten men våt sti. Det tar ikke lange tiden før vi kommer opp til toppen, hvor vi finner noen gamle hustufter, og fin utsikt mot Gullhaug.

Hustufter

Hustufter

Nede igjen fortsetter vi innover i skogen til vi kommer til traktorveien. Det lette alternativet hadde vært å følge denne mot venstre. Vi valgte det fine alternativet, og krysset veien og gikk inn på en smal men merket sti. Denne går nordover, bare få meter fra veien. Men, det er en mye finere opplevelse. Noen steder kan vi se at det er gjort opp bål. Fuglene kvitrer ivrig rundt oss.

En av flere bålplasser underveis

En av flere bålplasser underveis

Vi ser Hvittingen i det fjerne, det høyeste punktet i Holmestrand kommune.

Vi ser Hvittingen i det fjerne, det høyeste punktet i Holmestrand kommune.

Vi tar første avstikker ned til venstre og ned på veien igjen, hvor vi tar til høyre ned en liten bakke. Her møter vi igjen på blåmerket sti, og vi følger denne opp til venstre. Denne stien tar oss opp og ned, tilbake til lysløypa.

Nok en bålplass på turen.

Nok en bålplass på turen.

Vi følger lysløypa en liten bit, før vi tar «snarveien» i form av en sti inn til venstre. Her er nok en liten bålplass. Nede ved skileken tar vi en tur oppom gapahuken, før vi følger veien og tar stien over kuleløypa tilbake til bilen.

Gapahuken ved skileken

Gapahuken ved skileken

Kuleløypa er mer morsom enn grusveien ved siden av.

Kuleløypa er mer morsom enn grusveien ved siden av.

Botnestua

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s