Stufsrudborgen, Holmestrand

Fakta
  • 1,2 km (en vei)
  • 36 minutter (vår tid opp)
  • Ca 100 høydemeter
  • Lett
  • Bålplass
  • Geocacher
  • Topptur
  • Merket sti
  • Bygdeborg
  • Kart: Tur- og løypekart Botnemarka og Hillestad

Turbeskrivelse

Med fint påskevær var det en perfekt anledning for en tur for hele familien. Denne turen har vært planlagt flere ganger tidligere, men det har ikke blitt noe av. Det var med andre ord på høy tid at den ble realisert.

Traktorveien inn til parkeringen er skiltet, så det skal være greit å finne fram. Men, det kan være en idé å ta det med ro på traktorveien, spesielt om du har en lav bil.

DSC01267

Moder natur har herjet med skogen.

Fra parkeringen går det først innover på traktorvei. Det er ikke favoritten til Casper, men det er flere vindfall og knekte trær, så vi har litt å snakke om på veien. Når vi nærmer oss stien sender vi Casper i forveien for å finne denne. Stien skal være skiltet, men når vi kom fram lå skiltet på bakken. Vi støttet dette opp til en stolpe, så er det i hvert fall litt tydeligere hvor stien går.

DSC01268

Casper har funnet stien og viser vei.

DSC01289

Skiltet er på plass igjen.

Stien vi kommer inn på er tydelig merket, dette må være det best merkede turen vi noen sinne har gått. Her er det ingen fare for å gå seg vill.

DSC01288

Bedre merking skal du lete lenge etter.

Starten på stien var litt bløt, men det tar ikke lange tiden før vi begynner klatringen og da ble det også tørt og fint. Her er det fin skogssti oppover, akkurat slik Casper liker.

Når vi nærmer oss toppen kommer vi til murene til Bygdeborgen. Først en mur, og så en stund etterpå kommer mur to og tre.

DSC01275

Casper nærmer seg første mur.

DSC01276.JPG

Første mur, fra den andre siden

Vi skal ikke skryte på oss å ha vært på veldig mange bygdeborger, men noen har det blitt, og dette er den klart best bevarte av dem. Det er ingen tvil om hvor murene har stått.

DSC01278

Nina og Casper ved mur 2 og 3 (og en halv-mur mellom)

Her er det bare å fortelle etter beste evne hva bygdeborgen ble brukt til. Er du i tvil, så er det et informasjonsskilt ved starten som det går an å ta en titt på.

DSC01280 - Copy

Ingen tvil om at vi har kommet til toppen

Etter det tre murene kommer vi opp på flata på toppen. Her er det fine plasser å slå opp et telt dersom du har tenkt til å overnatte, men vi tar turen opp til nordenden hvor det er satt opp en benk og det er en bålplass.

DSC01283

Fin plass på toppen

En annen barnefamilie hadde kommet før oss, så vi tok plassen rett på nedsiden, med god utsikt over Foksetjern. Her er det bare å slå seg ned og finne roen.

DSC01284

Camp Bangås

Etter en kafferast bar det tilbake samme veien som vi kom. Her kan vi godt finne på å ta turen igjen, med venner og kjente.

Stufsrudborgen
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s